Н О В О: ИЛУСТРОВАНА ИСТОРИЈА СРБА ЗА ДЕЦУ!     *     КЊИГА НА ДАР: за сваку куповину књига СКЗ преко 2000 динара ‒ једна књига на поклон; од 7. до 29. 2. 2024. године!     *     СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ ЗА ДЕЦУ (1 ‒ 6) ‒ ИЗУЗЕТНО ПОВОЉНО: 5.500 РСД (пуна цена 9.140 РСД)!

ОСНОВНИМ И СРЕДЊИМ ШКОЛАМА И ФАКУЛТЕТИМА

Поштовани,

Обавештавамо Вас да је недавно из штампе изашло прво коло едиције СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ ЗА ДЕЦУ (1 – 6), у издању Српске књижевне задруге. Ову едицију подржао је председник Републике, а на недавно завршеном Сајму књига добила је Специјално признање за издавачки и културни подухват.

Првих шест књига, којима започиње овај пројекат, сачинио је Уређивачки одбор од шест професора, књижевника и научника, а приредили су их наши најбољи познаваоци књижевности за децу:

ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ – проф. др Зорица Хаџић
БРАНА ЦВЕТКОВИЋ – проф. др Александар Пејчић
ИВО АНДРИЋ – проф. др Милан Алексић
ГРИГОР ВИТЕЗ – др Душко Бабић
ЉУБИВОЈЕ РШУМОВИЋ – проф. др Зорана Опачић
АЛЕКСАНДАР ВУЧО – др Страхиња Полић

За идућу годину предвиђено је друго коло.


Едиција је покренута са намером да се по највишим стандардима приреде и објаве највреднијa дела српске књижевности за децу – са предговорима, библиографијама, објашњењима мање познатих речи… Књижевни текстови преузети су из најбољих извора и издања, а тумачења која их прате урaђена су тако да ће бити драгоцена професорима и ученицима.

Предлажемо Вам да за Вашу школску библиотеку набавите један или више комплета, по изузетно повољној цени коју смо одобрили за основне и средње школе – 5.500,00 динара за комплет (пуна цена: 9.140,00 динара).

Комплет је прикладан и за друге прилике – као поклон за ученика генерације, за професоре који одлазе у пензију или обележавају годишњице рада, за установе са којима сарађујете и сл.

Књиге можете поручити преко наше комерцијалне службе, на телефон: 011 32 38 218, или путем наше он-лајн продаје.