UČLANITE SE U SKZ! Dobijate: 6 knjiga iz Kola i najmanje 30% popusta na sva naša izdanja! Zadruga je staro ime za porodicu!

U Gradskoj biblioteci „Milovan Danojlić” u Ljigu predstavljena knjiga „Proplamsaji ili uvod u ćutanje”

U prepunoj sali Gradske biblioteke „Milovan Danojlić” u Ljigu, u sredu, 3. jula 2024. godine, predstavljena je poslednja zbirka pesama Milovana Danojlića„Proplamsaji ili uvod u ćutanje”, koju je Srpska književna zadruga prošle godine objavila u 115. Kolu.

O knjizi velikog srpskog pisca, autora i dugogodišnjeg predsednika Srpske književne zadruge govorili su:
Sanja Bošković Danojlić, Valentina Hamović i Duško Babić.

Moderator programa bio je Dragan Radovanović, direktor Gradske biblioteke „Milovan Danojlić” u Ljigu.

PROPLAMSAJI ILI UVOD U ĆUTNJE, Milovan Danojlić

1,490.00 рсд

Godine 1990. u Kolu je objavljen prvi izbor poezije akademika Milovana Danojlića. Izbor iz novijeg pevanja, od 1990. do kraja života (2022), koji je načinio sami autor, nalazi se pod naslovom Proplamsaji – svojevrsno lirsko zaveštanje velikog pesnika.

„Pesnik celog dana i celog života“, u trideset godina ovog izbora postao je majstor, mudrac, pesnički bard. Jedna od najvećih figura u 130-godišnjoj istoriji SKZ.

Izabrane pesme 1990–2022

Predgovor Duško Babić

Biblioteka: 115. Kolo SKZ
Strana: 240
Godina izdanja: 2023.

Pročitajte još

ISPOVEST NA TRGU, Milovan Danojlić

800.00 рсд

Lične, pomalo satiriče pesme, kao svojevrstan obračun sa sobom i svojim dobom, započinje veliki pesnik Milovan Danojlić rečima: „Desetleća napunih osam / Ka cilju hitam hodom sve bržim“. Iz te pozicije, autor ponovo, pesničkim i kritičkim pogledima, složeno i svestrano, poetski briljantno, osmatra prošlost i sadašnjost – moralno i političko.

Biblioteka: Mala biblioteka SKZ
Strana: 88
Godina izdanja: 2022.

Kategorija: Autor:
Pročitajte još

SONETI, Viljem Šekspir (prepev: Milovan Danojlić)

1,290.00 рсд

Remek-delo pesničkog prevođenja.
Pesnik Milovan Danojlić, koji spada u najbolje srpske prevodioce poezije, ogledao se u prevođenju Šekspirovih drama, a sada i u prepevu svih 154 soneta. Drugačiji od prepeva velikog Stevana Raičkovića (koji je u stihove i rime ugradio predloženi prozni prevod), Danojlić je uradio nešto posebno.

Kategorije: , Autor:
Pročitajte još

možda će vas zanimati ...