УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и најмање 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

За свечаним столом СКЗ представљенa књига „Преко границеˮ Миладина Ћулафића

У Свечаној сали Српске књижевне задруге представљена је књига „Преко границеˮ Миладина Ћулафића (у издању Српске књижевне задруге). О књизи је говорила др Александра Жежељ Коцић.

Госпођа Жежељ Коцић је истакла: „Збирка „Преко границеˮ, објављена у едицији Атлас СКЗ прошле године, најобухватнији је избор прича Миладина Ћулафића, у којој је и овога пута било исправки и дораде, што нам још једном показује ауторов дирљив напор да се својим причама врати и допуни их. Поглед писца на своја претходна дела са собом, сматрам, увек носи специфичну врсту храбрости, јер писац тако изнова разоткрива и огољава себе и свет својих јунака, осим што на тај начин свакако показује жељу да пронађе ту праву реч, њено достојанство и лепоту. А верујем да ћемо се сви сложити са Шкловским да реч ослобађа душу од тескобе.ˮ Госпођа Жежељ Коцић је завршила своје излагање речима: „Читајући неке од Хемингвејевих реченица, Форд Медокс Форд је „осетио као да је коначно пронашао нешто блиставо после дугог роварења по прашиниˮ. Ја ћу сада, са истим осећајем, наглас рећи да су Ћулафићеве реченице право благо, или како се лепше каже – суво злато приче.ˮ

..

..