ВАСКРШЊИ ПОПУСТ (од 23. априла до 6. маја): 25% попуста на сва издања СКЗ! ПОСЕТИТЕ НАШУ КЊИЖАРУ, ИЛИ КУПИТЕ ОНЛАЈН!     *     УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

Српској књижевној задрузи уручена Захвалница СКЦ „Свети Сава“ из Суботице

Српска књижевна задруга била је гост Српског културног центра „Свети Сава“ из Суботице, који ове године обележава 30 година постојања и успешног рада. На трибини под називом „Уочи 130-годишњице“, о Српској књижевној задрузи и јубилеју који је очекује идуће године, говорили су проф. др Мило Ломпар, потпредседник СКЗ, Драган Лакићевић, књижевник и главни уредник СКЗ и Душко Бабић, управник СКЗ.

Учесници су представили историјат и рад Српске књижевне задруге, истакавши како је најстарија српска издавачка установа успевала да одржи континуитет у раду и у најтежим временима. Указано је на значај књиге, уз наду да ће чланова Задруге и читалаца њених издања бити све више. Учесници су прочитали одломке из својих радова, а на крају вечери, почасни председник СКЦ „Свети Сава“ Милан Мародић уручио је Захвалницу СКЗ за подршку у раду.

Гостовање СКЗ уприличено је у оквиру „Недеље православља“, културно-духовне манифестације која је ове године протекла у знаку тридесетогодишњице рада и постојања Српског културног центра „Свети Сава“, чији је циљ да афирмише српску духовност и културу, да шири и штити најзначајније вредности наше историје, традиције и стваралаштва. Од 19. до 25. априла одржано је седам програма, а учесници и предавачи су били дугогодишњи сарадници и значајне личности које су кроз протеклих 30 година подржавале рад Центра.

Видео-снимак трибине можете погледати на линку: