ВАСКРШЊИ ПОПУСТ (од 23. априла до 6. маја): 25% попуста на сва издања СКЗ! ПОСЕТИТЕ НАШУ КЊИЖАРУ, ИЛИ КУПИТЕ ОНЛАЈН!     *     УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

Српска књижевна задруга на Косову и Метохији

У склопу обележавања јубилеја ‒ 130 година од оснивања Српске књижевне задруге, представници Задруге посетили су Косово и Метохију.
У понедељак, 21. марта 2022. године, на Учитељском факултету у Лепосавићу о Српској књижевној задрузи говорили су Драган Лакићевић, главни уредник, и Душко Бабић, управник.
Том приликом, проф. др Марија Јефтимијевић Михајловић одржала је предавање на тему Косoво и Метохија у издањима Српске књижевне задруге.
Домаћини овог скупа били су Институт за српску културу и Учитељски факултет у Лепосавићу.

Истог дана, у вечерњим часовима, у Градској библиотеци у Косовској Митровици одржано је поетско вече посвећено Српској књижевној задрузи, на којем су учествовали завичајни песници Драган Лакићевић, Бранислав Матић и Душко Бабић.
У наставку програма формирана је подружница Српске књижевне задруге у Косовској Митровици, на чијем челу је песник Милан Михајловић, Задругин аутор. Том прилоком учлањена су 22 нова члана.

Физичка лица:

Слободан Милидраговић
Ненад Милошевић
Тамара Орловић
Немања Радовановић
Никола Пачариз
Немања Божовић
Даница Ивановић
Марија Миљковић
Ненад Раденковић
Драгица Васић
Сара Јекић
Јована Мицић
Станко Аџић
Радојко Јовановић
Василије Гаљак
Јована Јокић
Елма Селими
Ратко Поповић
Милан Михајловић
Видосава Арсенијевић

Установе:

Медицинска школа са домом ученика ‒ Косовска Митровица
Факултет уметности Универзитета „Приштина“ са седиштем у Звечану