КОЛО НА КОЛАРЦУ – уторак 5. децембар у 19,30 часова у Коларчевој задужбини, улаз слободан! ~~ КЊИГА НЕДЕЉЕ: Стеван Раичковић ЈЕДАН МОГУЋИ ЖИВОТ са попустом од 20% од 27.11. до 3.12. ~~ НОВО У СКЗ: прво коло СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ ЗА ДЕЦУ  1 – 6; поручите комплет по повољној цени!  ~~

Књижевна трибина у СКЦ-у: Разговор о књизи ЊЕГОШЕВ НАЦИОНАЛИЗАМ

У Великој сали Студентског културног центра (Краља Милана 48), у среду 19. маја, са почетком у 19.00 часова, поштоваоци живота и дела Петра Петровића Његоша имаће прилику да сазнају више о његовом поимању националног идентитета, кроз разговор о књизи Његошев национализам, аутора Душка Бабића, управника СКЗ.

Уз аутора, у разговору учествују Владимир Димитријевић, професор књижевности и православни мислилац, и Никола Маринковић, књижевни критичар и есејиста.

Према мишљењу Душка Бабића, Његошев национализам има „изразит лични печат“, али га „никако не треба разумети као творевину његове имагинације и песничке слободе. Напротив, његова национална идеја, као и снага његовог генија, израсла је из дубине народног бића, историје и судбине. У томе и јесте основна снага његове поезије и тајна њеног значаја у српској књижевности и култури. То је разлог због којег се Његошева поезија одавно не посматра само као уметничка творевина највишег реда, него и као кључ за разумевање историје и идентитета српског народа.

Трибина се организује у складу са препорученим мерама епидемиолошке заштите.