ВАСКРШЊИ ПОПУСТ (од 23. априла до 6. маја): 25% попуста на сва издања СКЗ! ПОСЕТИТЕ НАШУ КЊИЖАРУ, ИЛИ КУПИТЕ ОНЛАЈН!     *     УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

Књижевна трибина у СКЦ-у: Разговор о књизи ЊЕГОШЕВ НАЦИОНАЛИЗАМ

У Великој сали Студентског културног центра (Краља Милана 48), у среду 19. маја, са почетком у 19.00 часова, поштоваоци живота и дела Петра Петровића Његоша имаће прилику да сазнају више о његовом поимању националног идентитета, кроз разговор о књизи Његошев национализам, аутора Душка Бабића, управника СКЗ.

Уз аутора, у разговору учествују Владимир Димитријевић, професор књижевности и православни мислилац, и Никола Маринковић, књижевни критичар и есејиста.

Према мишљењу Душка Бабића, Његошев национализам има „изразит лични печат“, али га „никако не треба разумети као творевину његове имагинације и песничке слободе. Напротив, његова национална идеја, као и снага његовог генија, израсла је из дубине народног бића, историје и судбине. У томе и јесте основна снага његове поезије и тајна њеног значаја у српској књижевности и култури. То је разлог због којег се Његошева поезија одавно не посматра само као уметничка творевина највишег реда, него и као кључ за разумевање историје и идентитета српског народа.

Трибина се организује у складу са препорученим мерама епидемиолошке заштите.