POSTANITE ČLAN SKZ

Zadruga je – udruženje članova. Članstvo Srpske književne zadruge podrazumeva godišnju članarinu, ali i ljubav prema vrednostima za koje se Zadruga od svog postanka zalaže: ćirilskoj knjizi, srpskoj istoriji, kulturi i tradiciji, uz pravu meru i istančan odabir najboljih dela naših savremenika, domaćih i stranih. Cilj SKZ je da svojim izdanjima bude most između tradicije i savremenog, prepoznatljivog i modernog.

Članarina i članski ulozi

Vrste članstva

Srpska književna zadruga ima redovne i počasne članove. Redovni član postaje lice ili organizacija koji izraze volju da se učlane i uplate članski ulog.

Redovni članovi su:

  • lica ili ustanove koji izjave volju da se učlane i uplate članski ulog,
  • dobrotvori, veliki dobrotvori i dobrotvori zadužbinari,
  • ulagači i ulagači sa uvećanim ulogom.

Počasne članove bira Skupština SKZ na predlog Upravnog odbora. Za počasnog člana Upravni odbor može predložiti književnika, naučnika, javnog ili kulturnog radnika, uglednog privrednika zaslužnog za napredak SKZ i srpske knjige. Počasni članovi imaju sva prava redovnih članova ulagača, ali ne plaćaju članski ulog.

Kako postati član?

Da biste postali član SKZ potrebno je da popunite pristupnicu i izvršite uplatu odgovarajućeg iznosa na broj računa: 325-9500600007469-50 (OTP banka) ili lično u našoj kancelariji u Beogradu, Kralja Milana 19, radnim danima od 8 do 15 časova. Po potvrdi uplate člansku knjižicu šaljemo poštom. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: 011/3230-305.

BUDITE ČLAN SRPSKE KNJIŽEVNE ZADRUGE!