POSTANITE ČLAN SKZ

 

Zadruga je – udruženje članova. Članstvo Srpske književne zadruge podrazumeva godišnju članarinu, ali i ljubav prema vrednostima za koje se Zadruga od svog postanka zalaže: ćirilskoj knjizi, srpskoj istoriji, kulturi i tradiciji, uz pravu meru i istančan odabir najboljih dela naših savremenika, domaćih i stranih. Cilj SKZ je da svojim izdanjima bude most između tradicije i savremenog, prepoznatljivog i modernog.

Članarina i članski ulozi

  • Članovi mogu biti pojedinci i pravna lica (ustanove, škole, biblioteke, preduzeća).
  • Članarina može biti godišnji ulog od 1.300 dinara ili pretplata na godišnje „Kolo“ (6-7 knjiga), koja iznosi 4.200 dinara za pojedince, odnosno 5.200 dinara za pravna lica (mogućnost plaćanja u dve rate). Svi članovi ostvaruju popust od 30 posto na sva Zadrugina izdanja.
  • Član dobija Glasnik SKZ i člansku knjižicu i učestvuje u radu Skupštine SKZ.

Vrste članstva

Srpska književna zadruga ima redovne i počasne članove. Redovni član postaje lice ili organizacija koji izraze volju da se učlane i uplate članski ulog.

Redovni članovi su:

  • lica ili ustanove koji izjave volju da se učlane i uplate članski ulog,
  • dobrotvori, veliki dobrotvori i dobrotvori zadužbinari,
  • ulagači i ulagači sa uvećanim ulogom.

Počasne članove bira Skupština SKZ na predlog Upravnog odbora. Za počasnog člana Upravni odbor može predložiti književnika, naučnika, javnog ili kulturnog radnika, uglednog privrednika zaslužnog za napredak SKZ i srpske knjige. Počasni članovi imaju sva prava redovnih članova ulagača, ali ne plaćaju članski ulog.

Kako postati član?

Da biste postali član SKZ potrebno je da popunite pristupnicu i izvršite uplatu odgovarajućeg iznosa na broj računa: 325-9500600007469-50 (Vojvođanska banka) ili lično u našoj kancelariji u Beogradu, Kralja Milana 19, radnim danima od 8 do 16 časova. Po potvrdi uplate člansku knjižicu šaljemo poštom. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: 011/3230-305.