КЊИГА НЕДЕЉЕ: КЊИГА О СРЕТЕНУ СТОЈАНОВИЋУ(115. Коло СКЗ); 20% попуста; од 2. до 8. 10. 2023! ~~ ГОСТОВАЊЕ АКАДЕМИКА МАТИЈЕ БЕЋКОВИЋА: Културни центар „Чукарица“, 2. октобар, 19 ч; ДОБРО ДОШЛИ! ~~  ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ РАНКА КРСТАЈИЋА „ГОСПОДАР СРЕЋЕ“: Удружење књижевника Србије, 3. октобар, 19 часова; ДОБРО ДОШЛИ! 

Српска књижевна задруга на „Форуму Читалићaˮ

Протеклог викенда, у периоду од 20. до 22. августа 2021. године, у Установи за дечји и омладински туризам „Липовацˮ крај Алексинаца, одржан је „Форум Читалићaˮ, пројекта који промовише идеју враћања деце књигама.

На одржаној манифестацији, међу осталим садржајима, било је и представљање Српске књижевне задруге. Том приликом, управник Српске књижевне задруге, др Душко Бабић, укратко је представио историјат и значај Задруге за српску културу и најавио програм за обележавање наступајућег јубилеја – 130 година од оснивања СКЗ.

На сусрету је договорена сарадња између Српске књижевне задруге и „Читалићaˮ и најављено је потписивање протокола до краја септембра 2021. године. Госпођа Маја Радоман Цветићанин, аутор ове манифестације и директор Центра за културу и уметност у Алексинцу, предложила је да се свим школама-чланицама „Читалићaˮ препоручи учлањење у Српску књижевну задругу.

 

Душко Бабић, управник Српске књижевне задруге
Маја Радоман Цветићанин, аутор манифестације „Форум Читалићaˮ