Н О В О: ИЛУСТРОВАНА ИСТОРИЈА СРБА ЗА ДЕЦУ!     *     КЊИГА НА ДАР: за сваку куповину књига СКЗ преко 2000 динара ‒ једна књига на поклон; од 7. до 29. 2. 2024. године!     *     СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ ЗА ДЕЦУ (1 ‒ 6) ‒ ИЗУЗЕТНО ПОВОЉНО: 5.500 РСД (пуна цена 9.140 РСД)!

Српска књижевна задруга на „Форуму Читалићaˮ

Протеклог викенда, у периоду од 20. до 22. августа 2021. године, у Установи за дечји и омладински туризам „Липовацˮ крај Алексинаца, одржан је „Форум Читалићaˮ, пројекта који промовише идеју враћања деце књигама.

На одржаној манифестацији, међу осталим садржајима, било је и представљање Српске књижевне задруге. Том приликом, управник Српске књижевне задруге, др Душко Бабић, укратко је представио историјат и значај Задруге за српску културу и најавио програм за обележавање наступајућег јубилеја – 130 година од оснивања СКЗ.

На сусрету је договорена сарадња између Српске књижевне задруге и „Читалићaˮ и најављено је потписивање протокола до краја септембра 2021. године. Госпођа Маја Радоман Цветићанин, аутор ове манифестације и директор Центра за културу и уметност у Алексинцу, предложила је да се свим школама-чланицама „Читалићaˮ препоручи учлањење у Српску књижевну задругу.

 

Душко Бабић, управник Српске књижевне задруге
Маја Радоман Цветићанин, аутор манифестације „Форум Читалићaˮ