ВАСКРШЊИ ПОПУСТ (од 23. априла до 6. маја): 25% попуста на сва издања СКЗ! ПОСЕТИТЕ НАШУ КЊИЖАРУ, ИЛИ КУПИТЕ ОНЛАЈН!     *     УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

У Књижари СКЗ одржано књижевно вече: „Песници говоре“

У петак, 10. марта 2023. године у 18ч у Књижари Српске књижевне задруге, одржано је прво у низу књижевних вечери под називом Песници говоре. Циљ ових сусрета јесте враћање лепоте и радости учењу песама напамет и говорењу поезије пред публиком.

Још једном смо се опростили од драгог песника и пријатеља Српске књижевне задруге, Миће Цвијетића, чију је песму „Повест у библиотеци“ читала Јана Саламандић, глумица.

Овом приликом, стихове и песме других песника, њима драгих, говорили су Драган Лакићевић и Благоје Баковић.

Публика је имала прилику да ужива у песмама наших познатих песника: Бранка Ћопића, Матије Бећковића, Стевана Раичковића, Војислава Илића, Звонимира Костића, Риста Ратковића, Оскара Давича, Мирослава Алексића, Бранка Радичевића, Јована Николића и многих других.

Они који нису били у могућности да дођу и уживо слушају наше песнике, видео пренос песничке вечери могу погледати на нашој фејсбук страници.

 

Драган Лакићевић
Драган Лакићевић
Благоје Баковић
Публика, песници и пријатељи