KOLO NA KOLARCU ‒ utorak, 5. decembar, u 19,30 časova u Kolarčevoj zadužbini. ULAZ SLOBODAN! ~~ KNJIGA NEDELJE: Dušan Radović IZABRANE PESME sa popustom od 20% od 4. do 10.12. ~~ NOVO U SKZ: prvo kolo SRPSKE KNJIŽEVNOSTI ZA DECU  1 – 6; poručite komplet po povoljnoj ceni!  ~~

Uručene diplome za najbolje učeničke radove u okviru akcije „Povratak čitanju i ćirilici“

Škole i biblioteke širom Srbije su se 24. maja uključile u obeležavanje Dana slovenske pismenosti. Ovo je bila prilika da se uruče priznanja učenicima koji su sa svojim radovima učestvovali na konkursu pokrenutom u okviru akcije SKZ „Povratak čitanju i ćirilici“.

U prostorijama Gradske biblioteke „Vuk Karadžić“ u Kosovskoj Mitrovici direktor Milan Mihajlović uručio je diplome nagrađenim učenicima, za radove na temu: Najlepša bajka iz „Antologije ljubavnih bajki sveta“ Grozdane Olujić.

 

Osnovna škola „Živko Ljujić“ iz Nove Varoši, na Dan slovenskih prosvetitelja Ćirila i Metodija, održala je svečanost posvećenu pismu i pisanju. U okviru svečanosti dodeljene su nagrade i diplome za najbolje sastave o Dositejevim basnama.