КОЛО НА КОЛАРЦУ ‒ уторак, 5. децембар, у 19,30 часова у Коларчевој задужбини. УЛАЗ СЛОБОДАН! ~~ КЊИГА НЕДЕЉЕ: Душан Радовић ИЗАБРАНЕ ПЕСМЕ са попустом од 20% од 4. до 10.12. ~~ Наставак распродаје антикварних књига – још више наслова по још повољнијој цени! Све по 100 динара до истека залиха. ~~ НОВО У СКЗ: прво коло СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ ЗА ДЕЦУ  1 – 6; поручите комплет по повољној цени!  ~~

ЧИТАОЦИ ПРЕПОРУЧУЈУ: Маја Стокин, професорка Карловачке гимназије, говори о Епиктету

Професорка др Маја Стокин у свом осврту на књигу О питањима карактера и моралног избора, указује колико су мудре речи овог путујућег филозофа актуелне и данас, те могу бити својеврсна психотерапија. Епиктет не само да је инспирисао највеће светске филозофе и књижевнике, већ су његови савети и многим другим људима помогли да у најтежим животним ситуацијама сачувају здрав разум.

Један од највећих представника стоицизма – Епиктет (55–135) – у својим предавањима и разговорима алудирао је на различите животне ситуације у којима би се могли наћи његови ученици, нудећи им савете како да се у тим ситуацијама понесу.