Н О В О: ИЛУСТРОВАНА ИСТОРИЈА СРБА ЗА ДЕЦУ!     *     КЊИГА НА ДАР: за сваку куповину књига СКЗ преко 2000 динара ‒ једна књига на поклон; од 7. до 29. 2. 2024. године!     *     СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ ЗА ДЕЦУ (1 ‒ 6) ‒ ИЗУЗЕТНО ПОВОЉНО: 5.500 РСД (пуна цена 9.140 РСД)!

СКЗ у „Политикиномˮ Културном додатку

Иако епидемиолошки прописи још увек не дозвољавају да се окупљамо за столом у Свечаној сали СКЗ, новинари културних редакција читалачкој публици редовно преносе вести о нашим новим издањима и свим другим дешавањима која организује или у њима учествује Српска књижевна задруга.

„Политика“ је у рубрици „Култура“, 23. марта, објавила текст о капиталном издавачком подухвату СКЗ – трећој књизи Монтењевих „Огледа“, аутора М. Вулићевића, под називом Оно што је неизбежно мора се трпети.

Прву збирку поезије младог аутора Косте Косовца у суботњем Културном додатку, од 27. марта, представио je Никола Живановић, у тексту Трагање за сопственим гласом.

Оба текста преносимо у целости и овом приликом позивамо новинаре културних редакција да нам се обрате путем телефона или мејлом, како бисмо поделили вести о томе која су нова издања у припреми и које све друге акције СКЗ спроводи без обзира на актуелне прилике.