ВАСКРШЊИ ПОПУСТ (од 23. априла до 6. маја): 25% попуста на сва издања СКЗ! ПОСЕТИТЕ НАШУ КЊИЖАРУ, ИЛИ КУПИТЕ ОНЛАЈН!     *     УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

„ПОВРАТАК ЧИТАЊУ И ЋИРИЛИЦИ“ У ВИНЧИ

Акција Српске књижевне задруге и Фондације „Хили Кеслер“ из Хановера, под називом „Повратак читању и ћирилици“, проширена је и на Основну школу „Никола Тесла“ у Винчи. У нашој акцији учествовало је 50 ученика ове школе. Они су читали дела из лектире и, по свом избору, забележили доживљаје прочитаних дела. И писање писаних слова руком – ћирилицом, могло је да се схвати као такмичење.

Радове ученика читали су и најбоље одабрали: Бранка Алимпијевић, библиотекар, Мирјана Стаменковић, психолог и Наташа Миодраговић, наставница српског језика.

Прво место освојио је ученик Богдан Грозданић 6/1, два друга места освојили су Андрија Васиљевић 2/1 и Сара Станковић 2/1, а три треће награде: Коста Марјановић 3/4, Анђела Златановић 4/6 и Тара Танасијевић 6/1. Похваљено је још четворо ученика – и похваљени су добили поклон-књиге и дипломе, као и најбољи.

Награђени и похваљени ученици посетили су Српску књижевну задругу, најстарију издавачку установу у Срба, основану пре 130 година, и то са родитељима и библиотекарком Бранком Алимпијевић. Примио их је главни уредник СКЗ Драган Лакићевић, који је присутнима говорио о Српској књижевној задрузи, читању и писању. Пошто су прочитани најбољи радови, Лакићевић је гостима прочитао причу „Мрав и Бог“.