Н О В О: ИЛУСТРОВАНА ИСТОРИЈА СРБА ЗА ДЕЦУ!     *     КЊИГА НА ДАР: за сваку куповину књига СКЗ преко 2000 динара ‒ једна књига на поклон; од 7. до 29. 2. 2024. године!     *     СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ ЗА ДЕЦУ (1 ‒ 6) ‒ ИЗУЗЕТНО ПОВОЉНО: 5.500 РСД (пуна цена 9.140 РСД)!

СКЗ гост у ОШ „Светозар Марковић“ из Београда

У оквиру акције „Повратак читању и ћирилици“, Српска књижевна задруга била је гост у Основној школи „Светозар Марковић“ из Београда.

Драган Лакићевић, књижевник и главни уредник у Задрузи, прочитао је своју причу Мрав и Бог, а затим је одговарао на питања ученика. Скуп је најавила и укратко представила књижевни рад Драгана Лакићевића професорка српског језика Дубравка Матовић, модератор скупа. У организацији овог лепог сусрета учествовала је и професорка Анђела Танчић, као и библиотекарка Марина Радовановић, која је ученике упознала са историјатом СКЗ и њеним значајем за српску културу.

Управник СКЗ Душко Бабић и уредник Драган Лакићевић сусрели су се са директорком школе Иваном Оролицки и у срдачном разговору договорили нова сусретања ученика и стваралаца Задруге.