УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и најмање 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

СРПСКА КЊИЖЕВНА ЗАДРУГА ГОСТОВАЛА У ЦРНОЈ ГОРИ

Поводом 130 година од оснивања Српске књижевне задруге, Српско културно друштво „Слово љубве“ организовало је 3. децембра 2022. године, у Малој сали Дворца краља Николе у Бару, књижевно вече посвећено овој најстаријој установи књижевности и културе српскога народа.

О богатом историјаријту и стваралаштву Српске књижевне задруге говорили су: проф. др Мило Ломпар, председник СКЗ, Драган Лакићевић, главни уредник СКЗ и др Душко Бабић, управник СКЗ.

Велики јубилеј Српске књижевне задруге, најстарије српске књижевно-издавачке установе, обележен је и 4. децембра у Крипти Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, након Свете архијерејске литургије. Академску трибину организовао је Српски национални савјет Црне Горе. Уредник трибине био је Будимир Дубак, књижевник.

У програму су учествовали: хор „Свети јеванђелиста Марко“, проф. др Мило Ломпар, Драган Лакићевић и др Душко Бабић. Учесници програма говорили су о историји и традицији Српске књижевне задруге, као и о њеним оснивачима и великим претходницима.

У другом делу програма, сваки од тројице Задругара казивао је и свој књижевни део, по сопственом избору.