Н О В О: ИЛУСТРОВАНА ИСТОРИЈА СРБА ЗА ДЕЦУ!     *     КЊИГА НА ДАР: за сваку куповину књига СКЗ преко 2000 динара ‒ једна књига на поклон; од 7. до 29. 2. 2024. године!     *     СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ ЗА ДЕЦУ (1 ‒ 6) ‒ ИЗУЗЕТНО ПОВОЉНО: 5.500 РСД (пуна цена 9.140 РСД)!

СРПСКА КЊИЖЕВНА ЗАДРУГА НА 6. ФИЛОЛОШКИМ ЛИТЕРАРНИМ СУСРЕТИМА У „СВИЛАРИˮ

У  петак, 23. 9. 2022 организацији Културне станице„ Свилараˮ и Карловачке гимназије године одржани су 6. Филолошки литерарни сусрети. Учесници Сусрета ове године  били су професори и ученици Ваљевске гимназије, Филолошке гимназије из Београда, Гимназије „Михајло Пупинˮ из Ковачице, Зрењанинске гимназије, Гимназије „Вељко Петровићˮ из Сомбора, Српске Православне Богословије Светог Арсенија из Сремских Карловаца и Карловачке гимназије.

У првом делу дружења, у част 100 година од рођења Борислава Михајловића Михиза, др Владан Бајчета говорио је о животу и стваралаштву овог значајног писца,  критичара и знаменитог карловачког ђака. Након тога, са писцем Слободаном Владушићем разговарало се о роману Омамаˮ и о значају читања.

У другом делу сусрета, поводом 130 година од постојања Српске књижевне задруге, уредник Драган Лакићевић и управник др Душко Бабић, представили су најстарију  српску књижевну едицију плаво Коло.

Својим наступом програм је улепшала и етногрупа Карловачке богословије и Карловачке гимназије.

У завршетку програма, публика је уживала у монодрами Наши даниˮ у извођењу Радослава Миленковића, глумца Српског народног позоришта.

Организатор програма је Маја Стокин, професорка књижевности у Карловачкој гимназији.