ВАСКРШЊИ ПОПУСТ (од 23. априла до 6. маја): 25% попуста на сва издања СКЗ! ПОСЕТИТЕ НАШУ КЊИЖАРУ, ИЛИ КУПИТЕ ОНЛАЈН!     *     УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

У Сали СКЗ представљен нови број часописа „Нова Зораˮ

У уторак, 21. фебруара 2023. године, у Сали Српске књижевне задруге представљен је нови број часописа за књижевност и културу „Нова Зора“. Овај часопис четири пута годишње издаје Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Билећа.

Српска књижевна задруга редовно представља сваки број од оснивања „Нове Зоре“ 2004. године, јер се ради о свесрпском културном и књижевном часопису.

Поводом представљања 76. броја часописа „Нова Зора“, завршног броја за 2022. годину говорили су: Милош Ковачевић, Михаило Шћепановић, Душко Бабић и Драган Лакићевић. Милош Ковачевић је модерирао представљање часописа. Oдломке је читала глумица Емилија Несторовић. Ковачевић је истакао да је овај број веома специфичан и важан, због тога што је штампан као једноброј, са великим бројем аутора. У овом броју објављено је деведесет аутора.

Уводни текст „Нове Зоре“ посвећен је сто тридесетој годишњици Српске књижевне задруге и о њему је говорио сам аутор, Душко Бабић.

У самом часопису истиче се блок о Душану Радовићу, у коме је своје радове приложио двадесет један аутор. О овом блоку говорио је Драган Лакићевић.

Осим одломака које је читала глумица Емилија Несторовић, своја песничка и прозна остварења читали су: Тијана Сладоје, Љиљана Дугалић и Радивоје Лале Бојичић.