УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и најмање 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

У Сали СКЗ представљена „Илустрована историја Срба за децу“

У свечаној сали Српске књижевне задруге, у четвртак 7. марта 2024. године, одржано је представљање књиге Илустрована историја Срба за децу. Ова књига, наставак богате литературне традиције за млађе генерације, представља значајан допринос у образовању и васпитању деце, преносећи проверене вредности српске историје на занимљив начин.

Аутори књиге, Миленко М. Вукићевић (1867–1930) и Раде Ристановић (1983), обогатили су је својим знањем и историјским увидима, а књигу је приредио Драган Лакићевић. Објављивање ове књиге помогла је Љиљана Вернер, преко фондације Хилдегард–Хили Кеслер.

На представљању су говорили Никола Маринковић, главни уредник Српске књижевне задруге, и Раде Ристановић. Одломке из књиге читала је Наташа Ласица, истакнута глумица, док је илустрације за књигу радио Дарко Гркинић, илустратор Политикиног забавника.

Никола Маринковић нагласио је да ова књига представља класичан приказ српске историје, јер је Миленко Вукићевић био један од главних историчара-педагога за време Краљевине Србије и Краљевине СХС.

Раде Ристановић, један од водећих историчара млађе генерације, истакао је изазове који су пратили писање ове књиге, наглашавајући да је тешко писати за децу и да су књиге овог типа битне у изградњи везе између деце и историјских чињеница.

Ова књига представља несумњиво важан додатак књижевном стваралаштву за децу, омогућавајући млађим генерацијама да на доступан и интересантан начин упознају богатство српске историје, истакао је на крају Душко Бабић, управник Српске књижевне задруге. Он је најавио квиз за ученике петог и шестог разреда основне школе, који ће бити организован у другој половини априла у просторијама наше најстарије издавачке куће.

У Сали СКЗ представљена „Илустрована историја Срба за децу“
На представљању су говорили Никола Маринковић, главни уредник Српске књижевне задруге, и Раде Ристановић
Душко Бабић, управник СКЗ
Никола Маринковић, главни уредник СКЗ
Наташа Ласица, глумица

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Раде Ристановић, аутор
„Илустрована историја Срба за децу“
Дарко Гркинић, илустратор

ПОРУЧИ СВОЈ ПРИМЕРАК

РУСИЈА ДАНАС, 10. март 2024.

Представљена „Илустрована историја Срба за децу“ у издању СКЗ-а