УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и најмање 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

Братислав Р. Милановић добитник Награде „Јефимијин вез“ за 2022. годину и повеље „Карађорђе“ за животно дело

Овогодишњи жири Награде „Јефимијин вез“, који је радио у саставу: Мина Ђурић (члан), Никола Маринковић (члан) и Јован Пејчић (председник), једногласно је одлучио да Награду за најбољу књигу поезије прожете традицијом којој припада дело песникиње Јефимије, штампану 2022. године, добије песник Братислав Р. Милановић за збирку „Плава медуза“, коју је прошле годиме Српска књижевна задруга објавила у 114. Колу.
ОБРАЗЛОЖЕЊЕ ЖИРИЈА

Овај истакнути српски песник, романописац, новинар, књижевни критичар, преводилац и аутор Српске књижевне задруге  ове године добитник је и повеље „Карађорђе“ за животно дело, коју додељује песнички фестивал „Шумадијске метафоре“ у Младеновцу, почев од 2004. године. Жири је радио у саставу: Дејан Богојевић (председник), Зоран М. Мандић (члан) и Душан Стојковић (члан).
ОБРАЗЛОЖЕЊЕ ЖИРИЈА

Братислав Р. Милановић добитник Награде „Јефимијин вез“ за збирку „Плава медуза“ (издавач Српска књижевна задруга, Београд 2022)
Овогодишњи жири Награде „Јефимијин вез“ радио је у саставу: Мина Ђурић – члан, Никола Маринковић – члан, и Јован Пејчић – председник