УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и најмање 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

КАФА У СКЗ: представљенa збирка песама младог песника Константина Филиповића, победника 29. Поетског конкурса „Десанка Максимовић“

У четвртак, 26. маја 2022. године, у Свечаној сали Српске књижевне задруге представљенa је књига песама младог песника Константина Филиповића, победника 29. Поетског конкурса „Десанка Максимовић“ за најбољу збирку песама ученика средњих школа и гимназија, чију организацију, од његовог установљења 1993. године, потписују Ваљевска гимназија и Српска књижевна задруга.

О књизи су говорили Драган Лакићевић, песник и главни уредник Српске књижевне задруге, и проф. др Вера Ваш, који су прошле године, заједно са академиком Матијом Бећковићем, били чланови жирија, који је одлучио да Константин Филиповић буде награђен штампањем књиге песама, под насловом „Песме“, која је ове године објављена у едицији „Десанкина библиотека“.
Теодора Чикарић и Милица Ракић, чланице Литерарне секције „Десанка Максимовић“, коју води Милена Милисављевић
професорка књижевности у Ваљевској гимназији, употпуниле су својим излагањима приказ збирке песама овог талентованог младог песника.

Стихове су читали Константин Филиповић и Јана Саламадић, глумица.

Представљању књиге присуствовали су и директор, ученици и професори Ваљевске гимназије.