Н О В О: ИЛУСТРОВАНА ИСТОРИЈА СРБА ЗА ДЕЦУ!     *     КЊИГА НА ДАР: за сваку куповину књига СКЗ преко 2000 динара ‒ једна књига на поклон; од 7. до 29. 2. 2024. године!     *     СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ ЗА ДЕЦУ (1 ‒ 6) ‒ ИЗУЗЕТНО ПОВОЉНО: 5.500 РСД (пуна цена 9.140 РСД)!

Књига „Сунце под језиком“ Јованке Стојчиновић Николић представљена за Свечаним столом и у Књижари СКЗ

У четвртак, 28. октобра 2021. године, у Свечаној сали Српске књижевне задруге представљена је нова књига Јованке Стојчиновић Николић ‒ „Сунце под језикомˮ. О књизи је говорио др Душко Бабић, управник Српске књижевне задруге. Стихове је читао Никола Угриновић, глумац.

Након представљања за Свечаним столом, књига ове угледне савремене песникиње представљена је и у Књижари Српске књижевне задруге, у оквиру манифестације „Сајам у СКЗ“. 

***

Књига „Сунце под језиком“ је седамнаеста књига Јованке Стојчиновић Николић. Прва њена песничка књига објављена је давне 1975. године. Дакле, пре скоро педесет година. Стога је било време да ова песникиња, која је већ оставила значајног трага у савременим токовима наше поезије, дође у своју кућу ‒ у Српску књижевну задругу. Тиме је Задруга остала верна свом изворном задатку да допре до сваког човека који говори српским језиком, што се односи подједнако на оне који читају и на оне који пишу.

Душко Бабић

Јованка Стојчиновић Николић и Душко Бабић
Представљенa књига „Сунце под језикомˮ Јованке Стојчиновић Николић
Представљенa књига „Сунце под језикомˮ Јованке Стојчиновић Николић
Јованка Стојчиновић Николић, „Сунце под језикомˮ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

О књизи „Сунце под језикомˮ говорио је Душко Бабић, управник СКЗ
Јованка Стојчиновић Николић, „Сунце под језикомˮ
Књига „Сунце под језикомˮ представљена и у Књижари СКЗ