КЊИГА НЕДЕЉЕ: ПРОПЛАМСАЈИ ИЛИ УВОД У ЋУТАЊЕ, Милован Данојлић; 20% попуста; од 18. до 24. 9. 2023! ~~ Представљање књиге Салиха Селимовића ЗНАМЕНИТИ СРБИ ИСЛАМСКЕ ВЕРОИСПОВЕСТИ: Библиотека града Београда 27. 9. у 19 ч.  

НАГРАДА ФЕСТИВАЛА „ШУМАДИЈСКЕ МЕТАФОРЕ“: Повеља „Карађорђе“ Братиславу Р. Милановићу

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ, 16. јун 2023.

М. Н. М.

ЖИРИ за доделу повеље „Карађорђе“ за животно дело, коју од 2004. године додељује песнички фестивал „Шумадијске метафоре“ у Младеновцу, у саставу Дејан Богојевић(председник), Зоран М. Мандић и Душан Стојковић, одлучио је, једногласно, да повељу „Карађорђе“ за 2023. годину добије истакнути песник, романсијер и књижевни критичар Братислав Р. Милановић.

Бранково коло

Описујући поезију лауреата као праву гозбу звука и духа којом се Милановићева лирика приближава поетској музици оствареној у „Стражилову“ великог Милоша Црњанског, жири је изразио уверење да ће књига Милановићевих изабраних песама која ће му, као двадесет трећем добитнику повеље, бити штампана наредне године, читалачкој публици то обелоданити на прави начин.

ЛИНК: https://www.novosti.rs/c/kultura/vesti/1249766/nagrada-festivala-sumadijske-metafore-povelja-karadjordje-bratislavu-milanovicu