УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и најмање 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

У Студентском културном центру представљена књига „ОПРОШТАЈ СА ИНТЕЛЕКТУАЛЦЕМ“ Мила Ломпара

У среду, 14. јуна 2023. године, у Великој сали Студентског културног центра представљена је књига културноисторијских есеја: ОПРОШТАЈ СА ИНТЕЛЕКТУАЛЦЕМ  Мила Ломпара, коју је прошле године објавио Центар за српске студије Бањалука у саиздаваштву са Српском књижевном задругом.

О књизи овог ангажованог интелектуалца, професора Филолошког факултета, тумача књижевности и председника Српске књижевне задруге, говорили су Весна Тријић и Никола Маринковић.

Књижевно вече посвећено књизи у којој аутор опремљен теоријско-филозофским знањима разматра теме интелектуалца и моћи, књижевности између културе и политике, изазове нихилизма, искуства између традиционалног и глобалног ума, првенствено у дијалогу са мислима и делима Стојана Новаковића, Слободана Јовановића, Михаила Ђурића, Франка Лисона, Амфилохија Радовића, Радомира Константиновића наспрам Николе Милошевића, водила је Весна Капор, уредник књижевног програма у Студентском културном центру.

***
„А интелектуалац? Oн увек постоји  –   као министар или бродоломник, као владика или осуђеник, као проповедник или јеретик, као посматрач или посматрани – у неком односу са моћи.“

Мило Ломпар 

У Студентском културном центру представљена књига „ОПРОШТАЈ СА ИНТЕЛЕКТУАЛЦЕМ“ Мила Ломпара
О књизи овог ангажованог интелектуалца, професора Филолошког факултета, тумача књижевности и председника Српске књижевне задруге, говорили су Весна Тријић и Никола Маринковић
Књижевно вече водила је Весна Капор, уредник књижевног програма у Студентском културном центру
„ОПРОШТАЈ СА ИНТЕЛЕКТУАЛЦЕМ“, Мило Ломпар