ВАСКРШЊИ ПОПУСТ (од 23. априла до 6. маја): 25% попуста на сва издања СКЗ! ПОСЕТИТЕ НАШУ КЊИЖАРУ, ИЛИ КУПИТЕ ОНЛАЈН!     *     УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

Обавештење о додели награда на литерарном конкурсу „БЕСКРАЈНО ПЛАВО КОЛО“

У оквиру акције Повратак читању и ћирилици, Српска књижевна задруга организовала је литерарни конкурс Бескрајно плаво Коло, за основне и средње школе у Србији  и окружењу.

Циљ конкурса је повратак култу књиге и неговање темељних, идентитетских вредности националне културе, у духу традиције Српске књижевне задруге. Теме овогодишњег конкурса биле су: Породица и породичне вредности (основне школе) и Породица и савремени свет (средње школе). На конкус се одазвало око 220 ученика из преко 70 школа.

Свечано уручење награда одржаће се 13. октобра 2022. године, у Свечаној сали СКЗ (Краља Милана 19, Београд), с почетком у 10, 30 часова.

Награде ће уручити песник Матија Бећковић.

Ове године, заједно са Српском књижевном задругом, литерарни конкурс Бескрајно плаво Коло организовале су и две угледне установе ‒ Земунска гимназија и Српска гиманзија „Никола Тесла“ из Будимпеште. Конкурс је подржало и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Жири је радио у саставу: др Валентина Вукмировић Стефановић, председник, проф. др Марија Јефтимијевић Михајловић и др Душко Бабић.