УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и најмање 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

„ПИСАЦ У КЊИЖАРИ СКЗ”: МАТИЈА БЕЋКОВИЋ

У четвртак, 20. фебруара 2020. године, у Књижари Српске књижевне задруге започет је циклус сусрета са значајним ствараоцима под називом „Писац у Књижари СКЗ”, којим Српска књижевна задруга жели омогућити својим поштоваоцима и члановима да се и на овај начин повежу са књигом и лепом речи. Присутне је поздравио управник СКЗ Душко Бабић, док је циклус отворио академик Матија Бећковић.

Бројним заинтересованим читаоцима Бећковић је читао стихове из своје књиге „Кад се поново родим”, која је изашла у издању Српске књижевне задруге 2019. године. Велики песник читао је следеће песме: „Кад се поново родим”, „Ликови, узречице и недоумице”, „Индивидуација или због нечег…” и „Першун”.

Након читања стихова Бећковић је одговарао на питања поштовалаца. Једна дама га је упитала у ком делу дана или ноћи најбоље пише, да би јој он одговорио: „Сада, када сам овде.” На питање друге даме, која је желела дознати како се писац није уморио од писања, одговорио је: „Битно је почети, јер када почнете, више нема стајања.” Затим је песник потписивао своје књиге и разговарао са читаоцима. Већи део публике чинили су млади људи и студенти.

Ивана Ђорђевић, једна од читатељки, даровала је Бећковићу икону.

.

.

.

.

.

.