КЊИГА НЕДЕЉЕ: КЊИГА О СРЕТЕНУ СТОЈАНОВИЋУ (115. Коло СКЗ); 20% попуста; од 2. до 8. 10. 2023!     *     УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и најмање 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!  

Председник Републике Србије примио представнике Српске књижевне задруге

У среду, 28. септембра 2022. године, председник Републике Србије Александар Вучић примио је представнике Српске књижевне задруге, поводом јубилеја ‒ 130 година од оснивања. Том приликом, Српску књижевну задругу представљали су: Драган Лакићевић, главни уредник СКЗ, проф. др Александар Поповић, члан, др Душко Бабић, управник и Живадин Јовановић, члан и аутор. Разговарано је о могућностима државе да помогне рад ове угледне институције, као и о плановима за обележавање Задругиног јубилеја.

Овом приликом упознали смо председника са најважнијим издавачким подухватима које Српска књижевна задруга планира у наредном периоду.

Захваљујемо председнику Републике Србије и његовим сарадницима на топлом пријему и разумевању које су показали за рад једне од најстаријих институција књиге и културе српског народа.