Н О В О: ИЛУСТРОВАНА ИСТОРИЈА СРБА ЗА ДЕЦУ!     *     КЊИГА НА ДАР: за сваку куповину књига СКЗ преко 2000 динара ‒ једна књига на поклон; од 7. до 29. 2. 2024. године!     *     СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ ЗА ДЕЦУ (1 ‒ 6) ‒ ИЗУЗЕТНО ПОВОЉНО: 5.500 РСД (пуна цена 9.140 РСД)!

Представљање књиге „Видиш ли да не видим“ Емира Кустурице: 10 фебруар, 19 часова, Атријум Народне библиотеке Србије

Поштовани пријатељи,

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете 10. фебруара, у 19 сати, у Атријум Народне библиотеке Србије, на представљање књиге Видиш ли да не видим Емира Кустурице, у издању Српске књижевне задруге, 2022. године.

Учествују: Емир Кустурица, Мило Ломпар и Горан Гоцић. Уводна реч: Владимир Пиштало.

Видиш ли да не видим необична је романескна и мемоарска публикација, фантазмагоријско штиво и дистопија у којој је реч о писцу и истинској уметности. У књизи је тематизован ексцентрични али у стваралачком смислу плодни уметник Петер Хандке, а посредно и сам Емир Кустурица. Хандке је дуална личност у овој причи, он има идентитет који нам је познат, али с друге стране он је и фикција писца  (Петер Спалеолог). И сам Кустурица појављује се у тој двострукости која је сагласна са његовим филмовима, у прожимању фантастичног и реалистичног облика приповедања.

Добро дошли!