ВЕЛИКО ЛЕТЊЕ СНИЖЕЊЕ: 20‒40% попуста на Задругина издања!!

Прва књига Верољуба Вукашиновића у Српској књижевној задрузи

На традиционалној Кафи четвртком у СКЗ, 18. априла 2024. представљена је изврсна књига поезије Верољуба Вукашиновића, „Жалац”. Пред бројном публиком, о књизи су говорили Јован Пејчић и Никола Маринковић, а аутор је рецитовао своје стихове.

Главни и одговорни уредник Српске књижевне задруге, Никола Маринковић, истакао је дасе у поезији Верољуба Вукашиновића јасно препознаје мајсторска мелодија.

– За разлику од доброг дела поезија коју данас читамо, Верољуб Вукашиновић се свесно определио за мелодични лирски глас. Његова специфичност јесте у томе што емоцијом, па тек онда смислом, делује на читаоца, омогућавајући му на тај начин да осети онај квалитет искуства који је у корену сваке песме у овој књизи.

А тематски избор је заиста широк, од великих тема смрти, пролазности и љубави, па све до дигитално отуђене савремености. Међутим, потребно је и нагласити да меланхолија, па чак и туга као основне емотивне потке ове књиге, нису носталгија за изгубљеним рајем, па стога и неаутентичне, већ жал за досегнутом, па испуштеном лепотом (детињства, природе, књижевности) која је испуштена из руку али и даље призива.

Прва књига Верољуба Вукашиновића у Српској књижевној задрузи
Прва књига Верољуба Вукашиновића у Српској књижевној задрузи
О књизи су говорили Јован Пејчић и Никола Маринковић
Аутор је рецитовао своје стихове

 

На снижењу!
-20%
Оригинална цена је била: 790.00 рсд.Тренутна цена је: 632.00 рсд.