КОЛО НА КОЛАРЦУ ‒ уторак, 5. децембар, у 19,30 часова у Коларчевој задужбини. УЛАЗ СЛОБОДАН! ~~ КЊИГА НЕДЕЉЕ: Душан Радовић ИЗАБРАНЕ ПЕСМЕ са попустом од 20% од 4. до 10.12. ~~ НОВО У СКЗ: прво коло СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ ЗА ДЕЦУ  1 – 6; поручите комплет по повољној цени!  ~~

Српској књижевној задрузи уручена Захвалница СКЦ „Свети Сава“ из Суботице

Српска књижевна задруга била је гост Српског културног центра „Свети Сава“ из Суботице, који ове године обележава 30 година постојања и успешног рада. На трибини под називом „Уочи 130-годишњице“, о Српској књижевној задрузи и јубилеју који је очекује идуће године, говорили су проф. др Мило Ломпар, потпредседник СКЗ, Драган Лакићевић, књижевник и главни уредник СКЗ и Душко Бабић, управник СКЗ.

Учесници су представили историјат и рад Српске књижевне задруге, истакавши како је најстарија српска издавачка установа успевала да одржи континуитет у раду и у најтежим временима. Указано је на значај књиге, уз наду да ће чланова Задруге и читалаца њених издања бити све више. Учесници су прочитали одломке из својих радова, а на крају вечери, почасни председник СКЦ „Свети Сава“ Милан Мародић уручио је Захвалницу СКЗ за подршку у раду.

Гостовање СКЗ уприличено је у оквиру „Недеље православља“, културно-духовне манифестације која је ове године протекла у знаку тридесетогодишњице рада и постојања Српског културног центра „Свети Сава“, чији је циљ да афирмише српску духовност и културу, да шири и штити најзначајније вредности наше историје, традиције и стваралаштва. Од 19. до 25. априла одржано је седам програма, а учесници и предавачи су били дугогодишњи сарадници и значајне личности које су кроз протеклих 30 година подржавале рад Центра.

Видео-снимак трибине можете погледати на линку: