KOLO NA KOLARCU ‒ utorak, 5. decembar, u 19,30 časova u Kolarčevoj zadužbini. ULAZ SLOBODAN! ~~ KNJIGA NEDELJE: Dušan Radović IZABRANE PESME sa popustom od 20% od 4. do 10.12. ~~ NOVO U SKZ: prvo kolo SRPSKE KNJIŽEVNOSTI ZA DECU  1 – 6; poručite komplet po povoljnoj ceni!  ~~

Srpskoj književnoj zadruzi uručena Zahvalnica SKC „Sveti Sava“ iz Subotice

Srpska književna zadruga bila je gost Srpskog kulturnog centra „Sveti Sava“ iz Subotice, koji ove godine obeležava 30 godina postojanja i uspešnog rada. Na tribini pod nazivom „Uoči 130-godišnjice“, o Srpskoj književnoj zadruzi i jubileju koji je očekuje iduće godine, govorili su prof. dr Milo Lompar, potpredsednik SKZ, Dragan Lakićević, književnik i glavni urednik SKZ i Duško Babić, upravnik SKZ.

Učesnici su predstavili istorijat i rad Srpske književne zadruge, istakavši kako je najstarija srpska izdavačka ustanova uspevala da održi kontinuitet u radu i u najtežim vremenima. Ukazano je na značaj knjige, uz nadu da će članova Zadruge i čitalaca njenih izdanja biti sve više. Učesnici su pročitali odlomke iz svojih radova, a na kraju večeri, počasni predsednik SKC „Sveti Sava“ Milan Marodić uručio je Zahvalnicu SKZ za podršku u radu.

Gostovanje SKZ upriličeno je u okviru „Nedelje pravoslavlja“, kulturno-duhovne manifestacije koja je ove godine protekla u znaku tridesetogodišnjice rada i postojanja Srpskog kulturnog centra „Sveti Sava“, čiji je cilj da afirmiše srpsku duhovnost i kulturu, da širi i štiti najznačajnije vrednosti naše istorije, tradicije i stvaralaštva. Od 19. do 25. aprila održano je sedam programa, a učesnici i predavači su bili dugogodišnji saradnici i značajne ličnosti koje su kroz proteklih 30 godina podržavale rad Centra.

Video-snimak tribine možete pogledati na linku: