КЊИГА НЕДЕЉЕ: Душан Радовић ИЗАБРАНЕ ПЕСМЕ са попустом од 20% од 4. до 10.12. ~~ Наставак распродаје антикварних књига – још више наслова по још повољнијој цени! Све по 100 динара до истека залиха. ~~ НОВО У СКЗ: прво коло СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ ЗА ДЕЦУ  1 – 6; поручите комплет по повољној цени!  ~~

У Сали СКЗ представљене последње књиге из едиције „Сабрана дела Гроздане Олујић“

Редовни састанак новинара, чланова и сарадника Српске књижевне задруге одржан је у четвртак, 8. септембра 2022, у Сали СКЗ, а повод је био представљање две најновије, а уједно и последње књиге (13. и 14) у пројекту Сабрана дела Гроздане Олујић: Бубна опна, Гроздана Олујић (драме) и О путевима којима протиче прича, група аутора (студије о делу Гроздане Олујић).

Проф. др Зорана Опачић ‒ један од чланова Уређивачког одбора Сабраних дела Гроздане Олујић ‒ подсетила је присутне да је овај пројекат покренут 2018. године, када је објављена целокупна романескна проза ове велике српске списатељице, у шест књига, као саиздавачки подухват Српске књижевне задруге  и  издавачке куће „Партенон“. Том приликом, проф. др Зорана Опачић истакла је да је веома значајну улогу у покретању и реализацији ове едиције имао недавно преминули проф. др Александар Јовановић, који је приредио два тома и написао важан предговор Сабраним романима. Пројекат не би био могућ ни без проф. др Александра Лешића, сина Гроздане Олујић, напоменула је Зорана Опачић.

Писмено саопштење Миливоја Млађеновића, приређивача збирке Бубна опна од 12 радио драма и једне телевизијске драме, прочитала је глумица Јана Саламадић. Г. Млађеновић је у свом саопштењу истакао да су драме интригантне, реалистичне слике из свакодневног живота, параболе и оштра политичка сатира.
Одломке из радио драма читале су младе глумице Јана Саламадић и Наталија Жугић.

Страхиња Полић, приређивач друге књиге ‒ О путевима којима протиче прича ‒ нагласио је да ово дело заокружује едицију Сабрана дела Гроздане Олујић од 14 књига. Сабрани романи објављени су 2018. године, а након тога и друга жанровска остварења: књига кратке прозе, бајке, есеја, књижевних разговора, и на крају радио драме. Такође је истакао да су сви приређивачи ‒  Петар Пијановић, Марко Недић, Радивоје Микић, Валентина Хамовић, Јелена Панић Мараш, Зорана Опачић, Миливоје Млађеновић и Александар Јовановић ‒ вредно радили на овој студији о делу Гроздане Олујић.