ВАСКРШЊИ ПОПУСТ (од 23. априла до 6. маја): 25% попуста на сва издања СКЗ! ПОСЕТИТЕ НАШУ КЊИЖАРУ, ИЛИ КУПИТЕ ОНЛАЈН!     *     УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

Уручење награде „Димитрије Богдановић” у Сали СКЗ

Свечано уручење награде „Димитрије Богдановић”, коју додељује Научно удружење за развој српских студија из Новог Сада за најбољу књигу у области хуманистичких и друштвених наука, одржано је у уторак, 16. маја 2023. године, у Свечаној сали Српске књижевне задруге.

Добитници Награде су др Мило Ломпар за књигу Црњански и светска књижевност (за науку о књижевности) и др Немања Девић за књигу За Партију и Тита (за историографију).

У конкуренцији 135 наслова, одлуку о добитницима Награде донео је жири који су чинили: др Слободан Антонић, др Мирјана Бојанић Ћирковић, др Драгана Бедов, др Јана Алексић и др Борис Булатовић.

Свечаност је отворио Драган Лакићевић, главни уредник Српске књижевне задруге. Затим је уследила поздравна реч Бориса Булатовића, председника Жирија чије је званично саопштење прочитала Јана Алексић.

Свечаност је завршена речима добитника Награде.

Свечаност уручења награде „Димитрије Богдановић”, Сала СКЗ, 16. мај
Поздравна реч додељивача награде: Борис Булатовић
Саопштење жирија и додела награде: Јана Алексић
Добитник Награде: Мило Ломпар за књигу Црњански и светска књижевност (за науку о књижевности)
Добитник Награде: др Немања Девић за књигу За Партију и Тита (за историографију)
Реч добитника награде: др Мило Ломпар
Проф. др Мило Ломпар
Реч добитника награде: др Немања Девић за књигу За Партију и Тита (за историографију)