Н О В О: ИЛУСТРОВАНА ИСТОРИЈА СРБА ЗА ДЕЦУ!     *     КЊИГА НА ДАР: за сваку куповину књига СКЗ преко 2000 динара ‒ једна књига на поклон; од 7. до 29. 2. 2024. године!     *     СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ ЗА ДЕЦУ (1 ‒ 6) ‒ ИЗУЗЕТНО ПОВОЉНО: 5.500 РСД (пуна цена 9.140 РСД)!

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ШКОЛСКО ЗВОНО

Свим ђацима, наставницима и родитељима Српска књижевна задруга жели срећан почетак нове школске године!

Драга децо, радујте се учењу, јер се тако расте и сазрева; радујте се дружењу, јер се тако постаје човек!  И не заборавите да се играте, како бисте сачували ведрину у данашње време, оптерећено бројним тешкоћама!

Сви заједно имамо још једну важну дужност – да чувамо своје ћириличко писмо, српски језик и културу, јер како је говорио Вук Караџић: Докле год живи језик, док га волимо и поштујемо, њиме говоримо и пишемо, дотле живи и народ, не прелива се у други, не пропада. Ако добро знамо своје корене, нема тог историјског ветра који ће нас сломити.

Српска књижевна задруга и ове школске године биће уз школе, ђаке и професоре, како кроз наставак акције „Повратак читању и ћирилици“, тако и кроз разне друге активности. Позивамо вас на сарадњу и дружење са књигама и писцима.

Позивамо школе да упознају своје ученике са делатношћу најстарије издавачке установе српског народа и постану чланови Задруге.


СРЕЋНО!

Ваша Српска књижевна задруга