КЊИГА НЕДЕЉЕ: ПРОПЛАМСАЈИ ИЛИ УВОД У ЋУТАЊЕ, Милован Данојлић; 20% попуста; од 18. до 24. 9. 2023! ~~ Представљање књиге Салиха Селимовића ЗНАМЕНИТИ СРБИ ИСЛАМСКЕ ВЕРОИСПОВЕСТИ: Библиотека града Београда 27. 9. у 19 ч.  

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ШКОЛСКО ЗВОНО

Свим ђацима, наставницима и родитељима Српска књижевна задруга жели срећан почетак нове школске године!

Драга децо, радујте се учењу, јер се тако расте и сазрева; радујте се дружењу, јер се тако постаје човек!  И не заборавите да се играте, како бисте сачували ведрину у данашње време, оптерећено бројним тешкоћама!

Сви заједно имамо још једну важну дужност – да чувамо своје ћириличко писмо, српски језик и културу, јер како је говорио Вук Караџић: Докле год живи језик, док га волимо и поштујемо, њиме говоримо и пишемо, дотле живи и народ, не прелива се у други, не пропада. Ако добро знамо своје корене, нема тог историјског ветра који ће нас сломити.

Српска књижевна задруга и ове школске године биће уз школе, ђаке и професоре, како кроз наставак акције „Повратак читању и ћирилици“, тако и кроз разне друге активности. Позивамо вас на сарадњу и дружење са књигама и писцима.

Позивамо школе да упознају своје ученике са делатношћу најстарије издавачке установе српског народа и постану чланови Задруге.


СРЕЋНО!

Ваша Српска књижевна задруга