KOLO NA KOLARCU ‒ utorak, 5. decembar, u 19,30 časova u Kolarčevoj zadužbini. ULAZ SLOBODAN! ~~ KNJIGA NEDELJE: Dušan Radović IZABRANE PESME sa popustom od 20% od 4. do 10.12. ~~ Nastavak rasprodaje antikvarnih knjiga – još više naslova po još povoljnijoj ceni! Sve po 100 dinara do isteka zaliha. ~~ NOVO U SKZ: prvo kolo SRPSKE KNJIŽEVNOSTI ZA DECU  1 – 6; poručite komplet po povoljnoj ceni!  ~~

VREME JE ZA ŠKOLSKO ZVONO

Svim đacima, nastavnicima i roditeljima Srpska književna zadruga želi srećan početak nove školske godine!

Draga deco, radujte se učenju, jer se tako raste i sazreva; radujte se druženju, jer se tako postaje čovek!  I ne zaboravite da se igrate, kako biste sačuvali vedrinu u današnje vreme, opterećeno brojnim teškoćama!

Svi zajedno imamo još jednu važnu dužnost – da čuvamo svoje ćiriličko pismo, srpski jezik i kulturu, jer kako je govorio Vuk Karadžić: Dokle god živi jezik, dok ga volimo i poštujemo, njime govorimo i pišemo, dotle živi i narod, ne preliva se u drugi, ne propada. Ako dobro znamo svoje korene, nema tog istorijskog vetra koji će nas slomiti.

Srpska književna zadruga i ove školske godine biće uz škole, đake i profesore, kako kroz nastavak akcije „Povratak čitanju i ćirilici“, tako i kroz razne druge aktivnosti. Pozivamo vas na saradnju i druženje sa knjigama i piscima.

Pozivamo škole da upoznaju svoje učenike sa delatnošću najstarije izdavačke ustanove srpskog naroda i postanu članovi Zadruge.


SREĆNO!

Vaša Srpska književna zadruga