KOLO NA KOLARCU ‒ utorak, 5. decembar, u 19,30 časova u Kolarčevoj zadužbini. ULAZ SLOBODAN! ~~ KNJIGA NEDELJE: Dušan Radović IZABRANE PESME sa popustom od 20% od 4. do 10.12. ~~ NOVO U SKZ: prvo kolo SRPSKE KNJIŽEVNOSTI ZA DECU  1 – 6; poručite komplet po povoljnoj ceni!  ~~

Za svečanim stolom SKZ predstavljene knjige „PISCI O SEBIˮ i „TOČAK VREMENAˮ Grozdane Olujić

Na redovnoj tribini, četvrtkom u 11, predstavljena su 1. jula dva nova izdanja u okviru „Sabranih dela Grozdane Olujićˮ ‒ 8. i 9. knjiga: „Pisci o sebiˮ i „Točak vremenaˮ.
Prethodno, Srpska književna zadruga objavila je Romane Grozdane Olujić u 6 knjiga, kao i knjigu pripovedaka „Afrička ljubičica i druge pričeˮ.
Nove knjige predstavili su njihovi priređivači: „Pisci o sebiˮ ‒ intervjue mlade Grozdane Olujić sa piscima-savremenicima ‒ prof. dr Aleksandar Jovanović, a „Točak vremenaˮ ‒ književne i likovne eseje Grozdane Olujić ‒ prof. dr Valentina Hamović.
Uvodnu reč dala je prof. dr Zorana Opačić, predsednica Uređivačkog odbora Dela Grozdane Olujić.
Priredbi je prisustvovao i prof. dr Aleksandar Lešić, sin velike spisateljice, takođe saradnik na izdavanju njenih dela.
Na svečanosti je ukazano na ogromno obrazovanje i erudiciju naše spisateljice, kao na razuđenosti oblasti kojima se bavila autorka izvanrednih romana i autentičnih umetničkih bajki.