ВАСКРШЊИ ПОПУСТ (од 23. априла до 6. маја): 25% попуста на сва издања СКЗ! ПОСЕТИТЕ НАШУ КЊИЖАРУ, ИЛИ КУПИТЕ ОНЛАЈН!     *     УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

„Владар Краљевства Срба, Хрвата и Словенаца” Влада Стругара

Филип Пејковић препоручује наслов „Владар Краљевства Срба, Хрвата и Словенаца” Влада Стругара, као и наслове из Кола СКЗ:

„Тешке прилике и свакодневне недаће, пред којима се нашло човечанство, наводе нас да утеху и надахнуће потражимо у примерима из историје. Међу личностима пажње вредним стоји краљ Александар, племенити владар са оставштином овенчаном романтичарским заносом песника, на неправедном стубу савремене опште критике.

Књига Влада Стругара „Владар Краљевства Срба, Хрвата и Словенаца” доноси значајан преглед важних извора из којих се разобличују бројне заблуде о витешком краљу. Ако верујете у анегдотске приче о оштром сукобу са војводом Мишићем или неслагању са Рајсом, ова књига ће вас разуверити чињеницама и помоћи да спознате истину.

Кажу да књизи не треба судити према корицама. Осим када је реч о најстаријој живој српској библиотеци Колу, препознатљивих плавих корица и црвених ивица листова, чија се вредност доказује у 128 година дугој традицији. Онима који радије прибегавају лепој књижевности у овим временима препоручујем издања Српске књижевне задруге из ове едиције.”