ВАСКРШЊИ ПОПУСТ (од 23. априла до 6. маја): 25% попуста на сва издања СКЗ! ПОСЕТИТЕ НАШУ КЊИЖАРУ, ИЛИ КУПИТЕ ОНЛАЈН!     *     УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС СРПСКЕ КЊИЖЕВНЕ ЗАДРУГЕ ,,БЕСКРАЈНО ПЛАВО КОЛО“

 

У склопу акције ,,Повратак читању и ћирилици“ Српска књижевна задруга организује литерарни конкурс ,,Бескрајно плаво Kоло“. Право учешћа на конкурсу имају ученици свих основних и средњих школа које су чланови СКЗ, из Србије и окружења.

Циљ овог конкурса јесте повратак култу књиге и неговање темељних, идентитетских вредности националне културе, у духу традиције Српске књижевне задруге.

Теме овогодишњег конкурса су:

  • Породица и породичне вредности (основне школе)
  • Породица и савремени свет (средње школе).

Ученици пишу радове у форми коју сами одаберу (песма, прича, есеј/састав). Дужина радова је ограничена на 2 странице (нормалан проред, фонт 12).

Предвиђено је награђивање по три рада у две категорије: за ученике средњих и основних школа.

Радове написане ћириличним писмом и потписане шифром, слати на имејл-адресу: skz@beotel.rs, најкасније до 15. априла 2022. године. У посебном имејлу треба послати решење шифре. Радови се могу послати и поштом, одштампани у три примерка, на адресу: Српска књижевна задруга, Краља Милана бр. 19, Београд (са назнаком: за конкурс). За радове послате поштом решење шифре послати у посебном коверту.

Трочлани жири, састављен од професора основних и средњих школа, донеће одлуку о наградама, у обе категорије, најкасније до 1. јуна 2022. године. Награде ће бити додељене у септембру 2022. у свечаној сали Српске књижевне задруге.

Контакт за додатне информације: 064 64 54 647.

 

У Београду, 11. 10. 2021.

 

Душко Бабић            ,

Управник СКЗ