LITERARNI KONKURS SRPSKE KNJIŽEVNE ZADRUGE ,,BESKRAJNO PLAVO KOLO“

 

U sklopu akcije ,,Povratak čitanju i ćirilici“ Srpska književna zadruga organizuje literarni konkurs ,,Beskrajno plavo Kolo“. Pravo učešća na konkursu imaju učenici svih osnovnih i srednjih škola koje su članovi SKZ, iz Srbije i okruženja.

Cilj ovog konkursa jeste povratak kultu knjige i negovanje temeljnih, identitetskih vrednosti nacionalne kulture, u duhu tradicije Srpske književne zadruge.

Teme ovogodišnjeg konkursa su:

  • Porodica i porodične vrednosti (osnovne škole)
  • Porodica i savremeni svet (srednje škole).

Učenici pišu radove u formi koju sami odaberu (pesma, priča, esej/sastav). Dužina radova je ograničena na 2 stranice (normalan prored, font 12).

Predviđeno je nagrađivanje po tri rada u dve kategorije: za učenike srednjih i osnovnih škola.

Radove napisane ćiriličnim pismom i potpisane šifrom, slati na imejl-adresu: skz@beotel.rs, najkasnije do 15. aprila 2022. godine. U posebnom imejlu treba poslati rešenje šifre. Radovi se mogu poslati i poštom, odštampani u tri primerka, na adresu: Srpska književna zadruga, Kralja Milana br. 19, Beograd (sa naznakom: za konkurs). Za radove poslate poštom rešenje šifre poslati u posebnom kovertu.

Tročlani žiri, sastavljen od profesora osnovnih i srednjih škola, doneće odluku o nagradama, u obe kategorije, najkasnije do 1. juna 2022. godine. Nagrade će biti dodeljene u septembru 2022. u svečanoj sali Srpske književne zadruge.

Kontakt za dodatne informacije: 064 64 54 647.

 

U Beogradu, 11. 10. 2021.

 

Duško Babić            ,

Upravnik SKZ