КЊИГА НЕДЕЉЕ: ПРОПЛАМСАЈИ ИЛИ УВОД У ЋУТАЊЕ, Милован Данојлић; 20% попуста; од 18. до 24. 9. 2023! ~~ Представљање књиге Салиха Селимовића ЗНАМЕНИТИ СРБИ ИСЛАМСКЕ ВЕРОИСПОВЕСТИ: Библиотека града Београда 27. 9. у 19 ч.  

„Мит и религија у Срба“ Веселина Чајкановића за Свечаним столом СКЗ

Редовни састанак новинара културних редакција са ауторима, уредницима и сарадницима Српске књижевне задруге одржан је у четвртак, 10. марта, у Сали СКЗ.

Повод за окупљање била је књига „Мит и Религија у Срба Веселина Чајкановића ‒ фототипско издање (у дивот-опреми) књиге објављене у Задругином Колу 1973. године, коју је приредио академик Војислав Ђурић, из мноштва Чајкановићевих списа, расутих по разним публикацијама.

Састанак је одржан у форми омажа приређивачу и коментатору издања, академику Војиславу Ђурићу, некадашњем председнику СКЗ, његовом сину, песнику Милораду Ђурићу, некадашњем главном уреднику СКЗ и Милорадовој супрузи Љубици Милетић, песникињи, ауторки СКЗ, а све то у знак обележавања 130. годишњице СКЗ.

Састанку је присуствовао и брат Љубице Милетић ‒ Зоран Милетић.

Породица Ђурић оставила је великог трага не само у Српској књижевној задрузи већ и у српској култури. О томе је своју  беседу казао главни уредник СКЗ ‒ г. Драган Лакићевић.

Реферат о Војиславу Ђурићу ‒ Драган Лакићевић