ВАСКРШЊИ ПОПУСТ (од 23. априла до 6. маја): 25% попуста на сва издања СКЗ! ПОСЕТИТЕ НАШУ КЊИЖАРУ, ИЛИ КУПИТЕ ОНЛАЈН!     *     УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

ПЕСНИК НАГРАЂЕН ЗА ПРОЗУ: Драган Хамовић добио награду „Дарко Поповић“

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ, 22. август 2023.

 

Д.Б.М.

ПЕСНИК Драган Хамовић управо је добио награду „Данко Поповић“. Књижевно признање овог пута је добио за прозно дело, аутобиографски роман „Род ораха“, који је објавила Српска књижевна задруга.

Фото приватна архива

Одлуку је донео жири у саставу проф. др Петар Пијановић, др Јана Алексић и Никола Маринковић, уз образложење да „естетска заокруженост приче, стилско-језичка бравурозност и наративна усредсређеност чине „Род ораха“ Драгана Хамовића изузетним књижевним остварењем и веома допадљивим читалачким штивом“:
– Хамовићеву приповедну имагинацију заокупља питање рада механизама сећања и самоидентификације, тиме и саморазумевања. Сходно жанровским предиспозицијама аутофикције, у делу се опробавају могућности фабулирања, измишљања и фикционалног надодавања на проживљене садржаје.

ЛИНК: https://www.novosti.rs/c/kultura/vesti/1272463/pesnik-nagradjen-prozu-dragan-hamovic-dobio-nagradu-darko-popovic