КЊИГА НЕДЕЉЕ: КЊИГА О СРЕТЕНУ СТОЈАНОВИЋУ(115. Коло СКЗ); 20% попуста; од 2. до 8. 10. 2023! ~~ ГОСТОВАЊЕ АКАДЕМИКА МАТИЈЕ БЕЋКОВИЋА: Културни центар „Чукарица“, 2. октобар, 19 ч; ДОБРО ДОШЛИ! ~~  ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ РАНКА КРСТАЈИЋА „ГОСПОДАР СРЕЋЕ“: Удружење књижевника Србије, 3. октобар, 19 часова; ДОБРО ДОШЛИ! 

Писац у Књижари СКЗ

Четвртак, 4. март, у 12.00 часова

Миладин Ћулафић, добитник Награде „Бранко Ћопић“ за збирку прича „Преко границе“, биће гост Књижаре СКЗ у четвртак, 4. марта, од 12.00 часова. О књизи ће говорити Александра Жежељ Коцић и аутор. Поред прилике да се сусретну са писцем, посетиоци ће моћи да награђену књигу купе по повлашћеној цени, са 30% попуста, односно 35% за чланове СКЗ. Напомињемо да ће сусрет бити организован у складу са свим мерама епидемиолошке заштите.

Прошле године збирка „Преко границе“ понела је и Награду „Светозар Ћоровић“, што додатно говори о изразитој вредности Ћулафићеве прозе и сврстава га међу најбоље српске приповедаче.

Топао лирски израз, изузетне слике природе и портрети људи у његовим причама, уз животне истине и мудрости које исказује са правом мером оштрине, наилазе на одушевљење код читалаца свих генерација.

„Миладин Ћулафић је божји човек српске књижевности. У његовој књижевној служби не зна се да ли је оданији својим или туђим књигама, да ли уопште разликује своје од туђих, уверен да су све књиге његове. Он је и писац, језички зналац и пуританац, лектор и коректор, а уз све то професор књижевности, просветитељ и пропагатор писане речи. Стојећи по страни осветљене сцене, по скромности и посвећености и оданости књизи мало ко му је раван и међу монасима, а камоли међу књижевним парњацима“, рекао је о њему Матија Бећковић, на представљању књиге „Прође памет као трешње“, пре неколико година.