ОБЈАВЉЕНИ СУ РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА „БЕСКРАЈНО ПЛАВО КОЛО“!!! ЧЕСТИТАМО СВИМ НАГРАЂЕНИМ УЧЕНИЦИМА!

Писац у Књижари СКЗ

Четвртак, 4. март, у 12.00 часова

Миладин Ћулафић, добитник Награде „Бранко Ћопић“ за збирку прича „Преко границе“, биће гост Књижаре СКЗ у четвртак, 4. марта, од 12.00 часова. О књизи ће говорити Александра Жежељ Коцић и аутор. Поред прилике да се сусретну са писцем, посетиоци ће моћи да награђену књигу купе по повлашћеној цени, са 30% попуста, односно 35% за чланове СКЗ. Напомињемо да ће сусрет бити организован у складу са свим мерама епидемиолошке заштите.

Прошле године збирка „Преко границе“ понела је и Награду „Светозар Ћоровић“, што додатно говори о изразитој вредности Ћулафићеве прозе и сврстава га међу најбоље српске приповедаче.

Топао лирски израз, изузетне слике природе и портрети људи у његовим причама, уз животне истине и мудрости које исказује са правом мером оштрине, наилазе на одушевљење код читалаца свих генерација.

„Миладин Ћулафић је божји човек српске књижевности. У његовој књижевној служби не зна се да ли је оданији својим или туђим књигама, да ли уопште разликује своје од туђих, уверен да су све књиге његове. Он је и писац, језички зналац и пуританац, лектор и коректор, а уз све то професор књижевности, просветитељ и пропагатор писане речи. Стојећи по страни осветљене сцене, по скромности и посвећености и оданости књизи мало ко му је раван и међу монасима, а камоли међу књижевним парњацима“, рекао је о њему Матија Бећковић, на представљању књиге „Прође памет као трешње“, пре неколико година.