VEČE U KNJIŽARI SKZ: predstavljanje druge knjige „Poema” Matije Bećkovića; 16. april, 19 č; DOBRO DOŠLI!

Pisac u Knjižari SKZ

Četvrtak, 4. mart, u 12.00 časova

Miladin Ćulafić, dobitnik Nagrade „Branko Ćopić“ za zbirku priča „Preko granice“, biće gost Knjižare SKZ u četvrtak, 4. marta, od 12.00 časova. O knjizi će govoriti Aleksandra Žeželj Kocić i autor. Pored prilike da se susretnu sa piscem, posetioci će moći da nagrađenu knjigu kupe po povlašćenoj ceni, sa 30% popusta, odnosno 35% za članove SKZ. Napominjemo da će susret biti organizovan u skladu sa svim merama epidemiološke zaštite.

Prošle godine zbirka „Preko granice“ ponela je i Nagradu „Svetozar Ćorović“, što dodatno govori o izrazitoj vrednosti Ćulafićeve proze i svrstava ga među najbolje srpske pripovedače.

Topao lirski izraz, izuzetne slike prirode i portreti ljudi u njegovim pričama, uz životne istine i mudrosti koje iskazuje sa pravom merom oštrine, nailaze na oduševljenje kod čitalaca svih generacija.

„Miladin Ćulafić je božji čovek srpske književnosti. U njegovoj književnoj službi ne zna se da li je odaniji svojim ili tuđim knjigama, da li uopšte razlikuje svoje od tuđih, uveren da su sve knjige njegove. On je i pisac, jezički znalac i puritanac, lektor i korektor, a uz sve to profesor književnosti, prosvetitelj i propagator pisane reči. Stojeći po strani osvetljene scene, po skromnosti i posvećenosti i odanosti knjizi malo ko mu je ravan i među monasima, a kamoli među književnim parnjacima“, rekao je o njemu Matija Bećković, na predstavljanju knjige „Prođe pamet kao trešnje“, pre nekoliko godina.