Н О В О: ИЛУСТРОВАНА ИСТОРИЈА СРБА ЗА ДЕЦУ!     *     КЊИГА НА ДАР: за сваку куповину књига СКЗ преко 2000 динара ‒ једна књига на поклон; од 7. до 29. 2. 2024. године!     *     СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ ЗА ДЕЦУ (1 ‒ 6) ‒ ИЗУЗЕТНО ПОВОЉНО: 5.500 РСД (пуна цена 9.140 РСД)!

„Писац у Књижари СКЗ”: Мило Ломпар

У уторак, 10. марта 2020. године, у Књижари Српске књижевне задруге настављен је циклус сусрета са значајним ствараоцима под називом „Писац у Књижари СКЗ”. Присутне је поздравио управник СКЗ др Душко Бабић. Овога пута у нашој књижари гостовао је проф. др Мило Ломпар.

Заинтересованим читаоцима Ломпар је говорио о данашњем положају књижевности и критеријуму вредности као неопходном услову њеног опстанка. Ломпар је укратко изложио главне правце свог научног и књижевног деловања, посебно се осврнувши на дела објављена у Српској књижевној задрузи.

Након обраћања проф. Ломпар је одговарао на питања поштовалаца, међу којима је највише интересовања било за питање положаја Српске православне цркве у Црној Гори. Затим је потписивао своје књиге и разговарао са читаоцима.

…..


.