КОЛО НА КОЛАРЦУ ‒ уторак, 5. децембар, у 19,30 часова у Коларчевој задужбини. УЛАЗ СЛОБОДАН! ~~ КЊИГА НЕДЕЉЕ: Душан Радовић ИЗАБРАНЕ ПЕСМЕ са попустом од 20% од 4. до 10.12. ~~ Наставак распродаје антикварних књига – још више наслова по још повољнијој цени! Све по 100 динара до истека залиха. ~~ НОВО У СКЗ: прво коло СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ ЗА ДЕЦУ  1 – 6; поручите комплет по повољној цени!  ~~

„Писац у Књижари СКЗ”: Мило Ломпар

У уторак, 10. марта 2020. године, у Књижари Српске књижевне задруге настављен је циклус сусрета са значајним ствараоцима под називом „Писац у Књижари СКЗ”. Присутне је поздравио управник СКЗ др Душко Бабић. Овога пута у нашој књижари гостовао је проф. др Мило Ломпар.

Заинтересованим читаоцима Ломпар је говорио о данашњем положају књижевности и критеријуму вредности као неопходном услову њеног опстанка. Ломпар је укратко изложио главне правце свог научног и књижевног деловања, посебно се осврнувши на дела објављена у Српској књижевној задрузи.

Након обраћања проф. Ломпар је одговарао на питања поштовалаца, међу којима је највише интересовања било за питање положаја Српске православне цркве у Црној Гори. Затим је потписивао своје књиге и разговарао са читаоцима.

…..


.