KOLO NA KOLARCU ‒ utorak, 5. decembar, u 19,30 časova u Kolarčevoj zadužbini. ULAZ SLOBODAN! ~~ KNJIGA NEDELJE: Dušan Radović IZABRANE PESME sa popustom od 20% od 4. do 10.12. ~~ Nastavak rasprodaje antikvarnih knjiga – još više naslova po još povoljnijoj ceni! Sve po 100 dinara do isteka zaliha. ~~ NOVO U SKZ: prvo kolo SRPSKE KNJIŽEVNOSTI ZA DECU  1 – 6; poručite komplet po povoljnoj ceni!  ~~

„Pisac u Knjižari SKZ”: Milo Lompar

U utorak, 10. marta 2020. godine, u Knjižari Srpske književne zadruge nastavljen je ciklus susreta sa značajnim stvaraocima pod nazivom „Pisac u Knjižari SKZ”. Prisutne je pozdravio upravnik SKZ dr Duško Babić. Ovoga puta u našoj knjižari gostovao je prof. dr Milo Lompar.

Zainteresovanim čitaocima Lompar je govorio o današnjem položaju književnosti i kriterijumu vrednosti kao neophodnom uslovu njenog opstanka. Lompar je ukratko izložio glavne pravce svog naučnog i književnog delovanja, posebno se osvrnuvši na dela objavljena u Srpskoj književnoj zadruzi.

Nakon obraćanja prof. Lompar je odgovarao na pitanja poštovalaca, među kojima je najviše interesovanja bilo za pitanje položaja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Zatim je potpisivao svoje knjige i razgovarao sa čitaocima.

…..


.