ВАСКРШЊИ ПОПУСТ (од 23. априла до 6. маја): 25% попуста на сва издања СКЗ! ПОСЕТИТЕ НАШУ КЊИЖАРУ, ИЛИ КУПИТЕ ОНЛАЈН!     *     УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

У Народном музеју у Аранђеловцу уручена Награда „Данко Поповић” Драгану Хамовићу за роман „Род ораха”

Књижевна награда „Данко Поповић” за најбољу књигу прозе, коју Народни музеј у Аранђеловцу додељује 12. пут, свечано је уручена овогодишњем лауреату Драгану Хамовићу за роман „Род ораха” , који је 2022. године Српска књижевна задруга објавила у јубиларном 114. Колу.

Иначе, овај аутобиографски роман песника и његовог света – општег друштвеног и личног унутрашњег, представљен као поетски интонирана проза о детињству у судбинском закутку Краљева, потом у пределима Београда, са сликама, догађајима и људима који чине тај свет, почетком лета добио је и Награду „Григорије Божовић”.

На свечаности органозованој поводом уручења Награде своје виђење овог дела изнели су: проф. др Петар Пијановић, председник стручног жирија, др Јана Алексић (члан) и мср Никола Маринковић (члан).

          

                              Фото: НМА