VASKRŠNJI POPUST (od 23. aprila do 6. maja): 25% popusta na sva izdanja SKZ! POSETITE NAŠU KNJIŽARU, ILI KUPITE ONLAJN!     *     UČLANITE SE U SKZ! Dobijate: 6 knjiga iz Kola i 30% popusta na sva naša izdanja! Zadruga je staro ime za porodicu!

Kviz SKZ: KOLIKO POZNAJEŠ SRPSKU ISTORIJU (za učenike 6. i 7. razreda osnovne škole)

Povodom objavljivanja knjige Ilustrovana istorija Srba za decu, čiji su autori Milenko Vukićević (1867–1930), jedan od najuglednijih nastavnika u istoriji srpskog školstva, biograf kralja Petra I Karađorđevića i Rade Ristanović (1983), mladi istoričar sa Instituta za savremenu istoriju, Srpska književna zadruga organizuje

 KOLIKO POZNAJEŠ SRPSKU ISTORIJU

Predviđeno je da na kvizu učestvuju učenici šestog i sedmog razreda osnovnih škola u Srbiji. Školsku ekipu sačinjavaju tri člana. Nadmetanje će se održati u Svečanoj sali SKZ, u dva kruga: polufinale – 22. i 23. IV 2024. i finale – 30. IV 2024. U polufinalnoj rundi takmiči se osam ekipa a u finalnoj – četiri prvoplasirane iz polufinala. Osnovni izvor za postavljanje pitanja biće Zadrugina Ilustrovana istorija Srba za decu, a biće korišćeni i odobreni udžbenici Istorije  za  šesti i sedmi razred.

Događaj će biti medijski najavljen i propraćen. Medijski pokrovitelj kviza je televizija „Hram“, koja će emitovati finalno takmičenje.

Pobednici će dobiti vredne nagrade: izdanja Srpske književne zadruge, povelje i vaučere za kupovinu sportske opreme, koje su obezbedili sponzori takmičenja.

Skenirane prijave za kviz, overene pečatom škole i potpisane od strane direktora,  slati na imejl adresu Srpske književne zadruge: skz@beotel.rs,  najkasnije do 10. IV 2024. godine. Odbor za organizovanje kviza odabraće osam škola-učesnica. Za ekipe izvan Beograda, troškove puta snosi škola.

Osoba za kontakt: Duško Babić,  tel: 064 6454-647.

OBRAZAC PRIJAVE