УЧЛАНИТЕ СЕ У СКЗ! Добијате: 6 књига из Кола и најмање 30% попуста на сва наша издања! Задруга је старо име за породицу!

У Градској библиотеци „Милован Данојлић” у Љигу представљена књига „Пропламсаји или увод у ћутање”

У препуној сали Градске библиотеке „Милован Данојлић” у Љигу, у среду, 3. јула 2024. године, представљена је последња збирка песама Милована Данојлића„Пропламсаји или увод у ћутање”, коју је Српска књижевна задруга прошле године објавила у 115. Колу.

О књизи великог српског писца, аутора и дугогодишњег председника Српске књижевне задруге говорили су:
Сања Бошковић Данојлић, Валентина Хамовић и Душко Бабић.

Модератор програма био је Драган Радовановић, директор Градске библиотеке „Милован Данојлић” у Љигу.

ПРОПЛАМСАЈИ ИЛИ УВОД У ЋУТЊЕ, Милован Данојлић

1,490.00 рсд

Године 1990. у Колу је објављен први избор поезије академика Милована Данојлића. Избор из новијег певања, од 1990. до краја живота (2022), који је начинио сами аутор, налази се под насловом Пропламсаји – својеврсно лирско завештање великог песника.

„Песник целог дана и целог живота“, у тридесет година овог избора постао је мајстор, мудрац, песнички бард. Једна од највећих фигура у 130-годишњој историји СКЗ.

Изабране песме 1990–2022

Предговор Душко Бабић

Библиотека: 115. Коло СКЗ
Страна: 240
Година издања: 2023.

Прочитајте још

ИСПОВЕСТ НА ТРГУ, Милован Данојлић

800.00 рсд

Личне, помало сатириче песме, као својеврстан обрачун са собом и својим добом, започиње велики песник Милован Данојлић речима: „Десетлећа напуних осам / Ка циљу хитам ходом све бржим“. Из те позиције, аутор поново, песничким и критичким погледима, сложено и свестрано, поетски бриљантно, осматра прошлост и садашњост – морално и политичко.

Библиотека: Мала библиотека СКЗ
Страна: 88
Година издања: 2022.

Прочитајте још

СОНЕТИ, Виљем Шекспир (препев: Милован Данојлић)

1,290.00 рсд

Ремек-дело песничког превођења.
Песник Милован Данојлић, који спада у најбоље српске преводиоце поезије, огледао се у превођењу Шекспирових драма, а сада и у препеву свих 154 сонета. Другачији од препева великог Стевана Раичковића (који је у стихове и риме уградио предложени прозни превод), Данојлић је урадио нешто посебно.

Категорије: , Аутор:
Прочитајте још

можда ће вас занимати ...